Εικονική περιήγηση
Κεντρική αίθουσα Ο Κήπος μας!

Δόθηκε στα παιδιά η ευκαιρία να επεξεργαστούν διάφορα υλικά και να κατασκευάσουν προσωπικά αντικείμενα τα οποία είχαν τη δυνατότητα να μεταφέρουν σπίτι τους στολίζοντας με αυτά το δωμάτιό τους.

pgnsnov1301

Χάρτινες ομπρελίτσες!

pgnsnov1302

Φατσούλες από πηλό!

Σε ένα πίνακα από χαρτόνι τα παιδιά ενθαρρύνονται να γράψουν το όνομά τους αφού πρώτα μετρήσουν πόσα άτομα μένουν μέσα στο σπίτι τους.

Ζωγραφίζω τα δωμάτια από τα οποία αποτελείται  ένα σπίτι

Γνωρίζω διαφορετικά σπίτια στον κόσμο όπως: ιγκλού, σκηνή, ουρανοξύστης, πολυκατοικία, μονοκατοικία, ξύλινα σπίτια στο νερό

Τα παιδιά  ενθαρρύνονται, σε συνεργασία με τους γονείς, να γράψουν σε ένα χαρτόνι την διεύθυνση, τον αριθμό και την περιοχή που μένουν.

pgnsnov1303

Ζωγραφίζω το σπίτι μου

pgnsnov1304

Ζωγραφίζω το σπίτι μου

Για να αναπτυχθούν οι φιλικές σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, τα παιδιά επιλέγοντας ένα χρώμα και κάνοντας το αποτύπωμα της παλάμης τους κατασκεύασαν το δέντρο της φιλίας και έπειτα το παρουσίασαν στην ομάδα των μικρών εξερευνητών. Κατά αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η αλληλεπίδραση των δύο ομάδων καθώς και η εξέλιξή τους κοινωνικά.

pgnsnov1305

το δέντρο της φιλίας

pgnsnov1306

το δέντρο της φιλίας

Η δραστηριότητα της δανειστικής βιβλιοθήκης έχει ξεκινήσει και έχει ενισχυθεί με αυτή τη διαδικασία αρκετά η αυτοπεποίθηση των παιδιών, εφόσον παρουσιάζουν την ζωγραφιά τους και περιγράφουν το παραμύθι που έχουν επιλέξει.

pgnsnov1308

δανειστική βιβλιοθήκη

Τα γενέθλιά είναι μια σημαντική μέρα στη ζωή των παιδιών την οποία πολλές φορές γιορτάζουν στο χώρο του σχολείου. Επομένως αποφασίσαμε στη γωνιά της παρεούλας να φτιάξουμε το βιβλίο των γενεθλίων, ζωγραφίζοντας τα παιδιά τους μήνες και κολλώντας την φωτογραφία τους στον μήνα που έχουν γενέθλια.

pgnsnov1307

το βιβλίο των γενεθλίων

Στις 31 Οκτωβρίου ήταν η παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης, οπότε αποτέλεσε μια ευκαιρία, για να συζητήσουμε το θέμα στη γωνιά της παρεούλας. Διάβασα και σχολιάσαμε μαζί με τα παιδιά το παραμύθι «τα χρήματα δεν είναι για να τα σπαταλάμε» και έπειτα φτιάξανε κούμπαραδες από ανακυκλώσιμο υλικό.

pgnsnov1309

οι κουμπαράδες μας!

 

Leave a Reply