Εικονική περιήγηση
Κεντρική αίθουσα Ο Κήπος μας!

Η νέα σχολική χρονιά άρχισε και τα παιδιά κάνουν τη μετάβασή τους σε μία νέα τάξη. Πρώτιστοι στόχοι η γνωριμία μεταξύ μας, η (ανα)δημιουργία του χώρου της τάξης με δημιουργίες που θα είναι δικές τους και θα έχουν νόημα για τα ίδια, με αποτέλεσμα να νιώθουν την τάξη οικεία, και η σύνδεση κι αυτής της νέας σχολικής εμπειρίας με μία ευχάριστη και παράλληλα πρόσφορη διαδικασία για τα ίδια.

Καλωσορίζουμε, λοιπόν, τη νέα χρονιά στο Παιχνίδι και Γνώση δημιουργώντας ευκαιρίες για δημιουργική έκφραση, γνωριμία με τους χώρους του σχολείου, γνωστούς και αγαπητούς ήδη στους περισσότερους μέσω της εικαστικής αναπαράστασης του σχολείου μας

Αναπαράσταση του σχολείου

Αναπαράσταση του σχολείου

Ο εκπαιδευτικός ξεκινάει την εκπαιδευτική του παρέμβαση από το στάδιο που έχουν ως κεκτημένο τα παιδιά, ώστε να χτίσει «σκαλωσιές» και συνθήκες μάθησης για το επόμενο αναπτυξιακό στάδιο. Επειδή η συγκεκριμένη ομάδα αγαπά την έκφραση μέσα από τα παιχνίδια ρόλων, επόμενο ήταν το θεατρικό παιχνίδι και η έκφραση μέσα από αυτό να αποτελέσει εκπαιδευτικό εργαλείο της επίτευξης των επόμενων αναπτυξιακών σταδίων, μέσα από απλές οδηγίες, αλλά και αφηγήσεις ιστοριών που δραματοποιούνται.

Οργανωμένα παιχνίδια

Οργανωμένα παιχνίδια

 

Δημιουργία φιγουρών από φύλλα

Δημιουργία φιγουρών από φύλλα

Ομαδικές εικαστικές δραστηριότητές

Ομαδικές εικαστικές δραστηριότητές

Οι εικαστικές δραστηριότητες έχουν τη θέση τους στο παιδαγωγικό πρόγραμμα κατά την ώρα της δημιουργίας. Καθημερινά δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά, μέσα από ανοιχτές δραστηριότητες σε πειραματισμό και δοκιμή να αξιοποιήσουν ποικιλία υλικών με στόχο την πολυαισθητηριακή τους ολοκλήρωση, την καλλιέργεια της αισθητικής αλλά και την ανάπτυξη περαιτέρω της φαντασίας τους. Πέρα από αυτούς τους έμμεσους στόχους, με τον όρο αυτό εννοούνται οι στόχοι που χαρακτηρίζουν έμμεσα όλες τις δραστηριότητες αυτής της κατηγορίας (εικαστικές δραστηριότητες), υπάρχουν και άμεσοι στόχοι, στόχοι δηλαδή ειδικοί κάθε δραστηριότητας.

5

Δημιουργία συμβολαίου ομάδας

Δημιουργία συμβολαίου ομάδας

7

8

Δημιουργία μεταλλίων για τους νικητές των αθλημάτων που οργανώθηκαν.

Το ταξίδι στα μονοπάτια της γνώσης ξεκίνησε για τη φετινή σχολική χρονιά με τα «Μαγικά Πινέλα» να έχουν πάρει μία πορεία που οδηγεί στην ολόπλευρή τους ανάπτυξη, αξιοποιώντας πάντα τα κίνητρά τους και απαντώντας όσο το δυνατόν περισσότερο στις ανάγκες τους, υπογραμμίζοντας επίσης ότι για να είναι η γνώση ουσιαστική και η μάθηση αποτελεσματική, τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στην όλη διαδικασία.

Καλή σχολική χρονιά!

 

Leave a Reply