Εικονική περιήγηση
Κεντρική αίθουσα Ο Κήπος μας!

 Τον Φεβρουάριο τα θέματα που επεξεργαστήκαμε στο διαθεματικό σχέδιο εργασίας το οποίο υλοποιήθηκε, ήταν οι Εφευρέσεις και οι Απόκριες. Μετά το project για τα ρομπότ που είχε γίνει τον προηγούμενο μήνα, τα παιδιά άρχισαν να διατυπώνουν απορίες σχετικά με άλλες μηχανές τις καθημερινότητας και πώς λειτουργούν αυτές.

Το θέμα του μήνα

Κατασκευή αεροπλάνων και ελικόπτερων

Η δική μας κάμερα obscura

Κατασκευή φωτογραφικής μηχανής

 

Η εφεύρεση του τυπογραφείου

 

Τα Μαγικά Πινέλα αρθρογράφοι

 

Κατασκευή μάσκας

Την Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου, οργανώθηκε ένα αποκριάτικο πάρτι σε ξέφρενους ρυθμούς υπό τη γενική επιμέλεια της κ. Μαραγκουδάκη μαζί με μία βοηθό της. Μαζί με τα παιδιά ταξιδέψαμε σ’ένα μυστήριο, για να βοηθήσουμε τον μάγειρα να μαγειρέψει τις Απόκριες και να βρει τον χαμένο του χαρταετό. Τα παιδιά κλήθηκαν να περάσουν δοκιμασίες με πολύ γέλιο και χορό.

Τιμητική παρουσία  η Κοκκινοσκουφίτσα στη γιορτή μας η οποία ήρθε να λάβει μέρος στη χαρά μας και ήταν η κ. Αμαλία Κλημοπούλου, υπεύθυνη για τη Μουσικοκινητική αγωγή.

Αργότερα ανά ομάδες χορέψαμε και παίξαμε πολύ καθώς η μέρα απαιτούσε να διασκεδάσουμε ως σούπερ ήρωες, πριγκίπισσες, ηρωίδες αγαπημένων σειρών κ.α.

Απολαυστικές στιγμές από το αποκριάτικο πάρτι μας

 

Κατασκευή χαρταετού ομάδας

 

Κατασκευή ατομικού εξάγωνου χαρταετού

 

Ο Αρλεκίνος ως πηγή έμπνευσης

 

Κατασκευή κλόουν

 

Γνωριμία με τα έθιμα των ημερών

 

Κατασκευάσαμε δικά μας κιάλια

 

Κατασκευή πυξίδας

Κλείνοντας το σχέδιο εργασίας του μήνα, έγινε μία αξιολόγηση των όσων γνώσεων αποκτήθηκαν από τα παιδιά με εκπαιδευτικό εργαλείο το σχέδιο και τη ζωγραφική. Τα παιδιά φαντάστηκαν τον εαυτό τους μελλοντικό εφευρέτη και σκέφτηκαν δικές τους εφευρέσεις. Μέσα από τα σχέδιά τους παρατηρήθηκε ότι κατανόησαν τόσο τη διάσταση του νέου όσο και τη διάσταση της αναγκαιότητας, χρησιμότητας ή διευκόλυνσης της ζωής μέσα από τις εφευρέσεις. Πρότειναν αυτόματα αεροπλάνα, ιπτάμενους σκύλους που θα πηγαίνουν βόλτα, ρομπότ που θα δουλεύουν και άλλα πολλά.

Ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στο τέλος αυτού του θέματος έκαναν αναφορά στα ρομπότ, καθώς φαίνεται ότι τα κατηγοριοποίησαν εννοιολογικά στην ίδια κατηγορία με το θέμα του προηγούμενου μήνα ως δηλαδή τεχνολογικά επιτεύγματα και άρα απέκτησαν νέες γνώσεις και ερεθίσματα όλο αυτό το διάστημα.

Leave a Reply

Αναζήτηση
Ημερολόγιο
Μάρτιος 2017
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
« Φεβ   Απρ »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031