Εικονική περιήγηση
Κεντρική αίθουσα Ο Κήπος μας!

Το πρόγραμμα που υλοποιείται στο Νηπιαγωγείο είναι εναρμονισμένο με το ΔΕΠΠΣ, Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών για το Νηπιαγωγείο, του Υπουργείου Παιδείας. Ο όρος «διαθεματικότητα» αντανακλά την προσέγγιση πως η γνώση πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ολότητα και όχι ως κατακερματισμένη. Μέσα από ένα θέμα που επιλέγεται, εντάσσονται οι διαφορετικές γνωστικές περιοχές και η γνώση. Εν τέλει, επιτυγχάνεται μέσω ποικίλων μέσων και διδακτικών πρακτικών.

Παρακάτω παρουσιάζονται δραστηριότητες με θέματα την Άνοιξη, τα δικαιώματα, το Πρόγραμμα Μετάβασης, το Πρόγραμμα Διαμεσολάβησης, τη γιορτή της μητέρας, την Ελλάδα και τα νησιά.

Καλωσόρισες Άνοιξη.

Κατασκευή λουλουδιών και σελιδοδείκτες από αποξηραμένα λουλούδια και φύλλα.

Στα πλαίσια της ολοκλήρωσης του πανελλήνιου εκπαιδευτικού προγράμματος της Unicef «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών» που υλοποιείται στην τάξη μας όλη τη χρονιά, επεξεργαστήκαμε τα δικαιώματα του παιδιού.

«Το ναι και το όχι στην χώρα των διαπραγματεύσεων».

Η δική μας χάρτα δικαιωμάτων του παιδιού!

Η γωνιά του παγωτατζή μας.

Πρόγραμμα μετάβασης στο Δημοτικό των Εκπαιδευτηρίων Καντά, δηλαδή των Εκπαιδευτηρίων μας.

Η «Σούπερ Μαμά».

Οι φυσικές επιστήμες στο Νηπιαγωγείο.

Ο χάρτης μας.

Παιχνίδι ρόλων για τη Διαμεσολάβηση-
υποστήριξη συνομηλίκων.

«Φαντάσου έναν τόπο όπου αυτό που επιδιώκουν τα σχολεία δεν είναι να προετοιμάζουν τα παιδιά για τη ζωή, αλλά να βοηθούν να ζουν ευτυχισμένα μια ζωή με νόημα»

(Hearron, 1997).  

Αυτός είναι ο άξονας γύρω από τον οποίο σχεδιάζεται, οργανώνεται και αξιολογείται η εκπαιδευτική διαδικασία όλη τη χρονιά στο Νηπιαγωγείο.

Leave a Reply

Αναζήτηση
Ημερολόγιο
Μάιος 2017
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
« Απρ   Ιούν »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031