Εικονική περιήγηση
Κεντρική αίθουσα Ο Κήπος μας!

Το πρώτο διάστημα του Απριλίου ήταν γεμάτο από δραστηριότητες και δημιουργίες σχετικές με τη γιορτή του Πάσχα. Μετά την επιστροφή μας στην καθημερινότητα του σχολείου, έπρεπε να σκεφτούμε με την ομάδα και να αποφασίσουμε το θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε. Έτσι, λοιπόν, ασχοληθήκαμε με τα «Μέσα Μεταφοράς», ενώ απαραίτητη ήταν και η αναφορά στην Πρωτομαγιά.

Αρχικά, συζητήσαμε για τα μέσα μεταφοράς, ποια γνωρίζουν τα παιδιά και πού κινούνται, δηλαδή στον αέρα, τη θάλασσα, τη στεριά. Στη συνέχεια, διαβάσαμε πληροφορίες για διάφορα μέσα μεταφοράς, χρησιμοποιώντας εγκυκλοπαίδειες.

Έπειτα από συζήτηση με την ομάδα, τα παιδιά ρώτησαν εάν το τροχόσπιτο είναι μέσο μεταφοράς. Κάποια παιδιά, όμως, από την ομάδα δεν γνώριζαν τι ακριβώς είναι το τροχόσπιτο. Ως εκ τούτου, περιγράψαμε τι ακριβώς είναι, ποιους χώρους έχει και αν μοιάζει με πραγματικό σπίτι. Έπειτα, τα παιδιά έδωσαν την ιδέα να φτιάξουμε και εμείς ένα τροχόσπιτο, το οποίο θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν για τα playmobil κατά το ελεύθερο παιχνίδι τους. Για να φτιάξουμε, όμως, το τροχόσπιτο θα έπρεπε να σκεφτούμε τα υλικά που θα χρειαζόμασταν, για να κατασκευάσουμε τα έπιπλά του. Μια τέτοια διαδικασία, όχι μόνο σχετίζεται με τα ενδιαφέροντα των παιδιών και τις ιδέες τους, αλλά  ενεργοποιεί τη σκέψη και τη φαντασία, ενώ προωθείται η έννοια της συνεργασίας, της διαπραγμάτευσης και της συναπόφασης.

Κατασκευή επίπλων από πηλό και χρωματισμός τους από τέμπερα.

Οι δημιουργίες από πηλό και το εσωτερικό του τροχόσπιτου.

Αναφορικά με την Πρωτομαγιά συγκεντρωθήκαμε τα τμήματα  «Λουλουδοχώρα», «Μουσικά Νούφαρα» και «Μαγικά Πινέλα», για να συζητήσουμε για την 1η Μαΐου και στη συνέχεια παρακολουθήσαμε μια ταινία μικρού μήκους, με τίτλο «Μοντέρνοι καιροί»,  με πρωταγωνιστή τον Charlie Chaplin. Οι νέες τεχνολογίες και ο κινηματογράφος βοήθησαν για στην καλύτερη εννοιολογική πλαισίωση των όσων είχαμε συζητήσει για την Πρωτομαγιά, καθώς έγινε κατανοητό το δικαίωμα που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι για καλύτερες εργασιακές συνθήκες.

Παρακολούθηση ταινίας μικρού μήκους και συζήτηση σχετικά με την Πρωτομαγιά.

Χρωματισμός στεφανιών με τέμπερα και δημιουργία λουλουδιών χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά.

Φυσικά, η 1η Μαΐου εορτάζεται επίσης και σαν μέρα των λουλουδιών και της Άνοιξης. Συνεπώς, φτιάξαμε τα δικά μας ατομικά στεφάνια χρησιμοποιώντας εφημερίδες και διάφορα υλικά.

Στολισμός στεφανιών και Πρωτομαγιάτικα στεφάνια.

Leave a Reply

Αναζήτηση
Ημερολόγιο
Μάιος 2017
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
« Απρ   Ιούν »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031