Εικονική περιήγηση
Κεντρική αίθουσα Ο Κήπος μας!

Ο μήνας Ιούνιος, ήταν ένας μήνας «κλεισιμάτων» και ολοκλήρωσης των πρότζεκτ μας. Μιας και είναι καλοκαιρινός μήνας, έτσι και τον υποδεχτήκαμε. Καλοκαιρινές δραστηριότητες, μουσική, χορός, προετοιμασία για την γιορτή του σχολείου, παιχνίδι, χαλάρωση, αγκαλιές και έκφραση συναισθημάτων.

Είναι πολύ σημαντικό να δίνεται η αναγκαία προσοχή και ο ανάλογος χρόνος σε μεταβατικές καταστάσεις, περιόδους και κλεισίματα. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη την σταθερότητα, την ρουτίνα και το πρόγραμμα. Όλα αυτά τους προσφέρουν ασφάλεια.

Όλες οι δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν, έγιναν με βάση το παραπάνω σκεπτικό, ώστε να υπάρξει χρόνος για συναισθηματικό «κλείσιμο», αναβίωση των καλύτερων στιγμών του/της καθενός/καθεμιάς στο σχολείο, συζήτηση για το τι ακολουθεί από τον Σεπτέμβρη. Όλοι/ες καλούμαστε να πάμε ένα βήμα μπροστά, μεγαλώνουμε, αλλάζουμε τάξη, σχολείο, φίλους. Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Πώς τα διαχειριζόμαστε; Τι έχουμε να πούμε στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους; Γιατί είναι σημαντικά τα ενθύμια; Οι φωτογραφίες; Οι ζωγραφιές μας; Το σχολείο μας; Οι φίλοι μας; Η παιδαγωγός μας; Το παιχνίδι μας; Οι στιγμές μας;

Σας εύχομαι ένα όμορφο καλοκαίρι με πολλές εμπειρίες, παιχνίδι και «χτίσιμο στιγμών» με τις οικογένειές σας. Να θυμάστε ότι η ουσία δεν είναι να κάνουμε τα πάντα για το παιδί, αλλά να μάθουμε το παιδί να κάνει τα πάντα μόνο του.

Leave a Reply